Jeugdkamp 2016, NWVV/Titan

Vrijdag 3 juni, 14.00uur; De organisatie komt nog even bij elkaar, er moet nog geoefend worden voor ’s avonds, dan staat NWVV/Titan got’s talent op het programma. De laatste lijsten worden geprint, we moeten natuurlijk wel zeker zijn dat er niemand vergeten wordt.

Helga en Tanja gaan alvast naar de accommodatie. De boodschappen worden gebracht en er moet versierd worden en de kamerindeling moet worden geregeld. Ook moet er natuurlijk koffie worden gezet, wat is er wat koffie doorgegaan dit weekend!!!

18.00uur, verzamelen bij de kantine, 87 jeugdleden en 16 begeleiders. Een gezellige drukte, maar stress, wat duurt het lang voordat die bussen komen! Ramona had al gedroomd dat de bussen niet zouden komen, zijn dromen dan toch werkelijkheid? 18.25…. Jaaaa daar zijn ze, de bussen worden verdeeld en dan kunnen we richting Westdorp.

Nee he, ze rijden Westdorp gewoon voorbij, voordat we het wisten zaten we in Ellertshaar. Foutje van de chauffeur, gewoon even keren in het bos en even later toch aangekomen bij Tweehek accommodatie.

De tassen worden uit de Wolters bus geladen en iedereen gaat op zoek naar hun kamer, de bedden worden opgemaakt en dan is het tijd om een balletje te trappen.

Iedereen de recreatiezaal in, na wekenlang oefenen is het dan vanavond zo ver. Je kunsten vertonen met je team. Onze Ajunioren hebben 5 minuten voor tijd nog even hun act veranderd. Goed gedaan trouwens, want ze zijn deze avond eerste geworden. Alle teams hadden stembordjes.

De begeleiding beet het spits af, allemaal korte playbackstukjes. Helaas had Tina Heyne het even verkeerd gedaan, waardoor Jakob Zwiers wel als Andre Hazes op het podium stond, maar niet mocht zingen. Hij heeft nu nog last van zijn benen van het lange staan. Gelukkig kon hij wat energie bewaren voor de rest van het weekend.

Iedereen heeft deze avond hun beste beentje voorgezet, de Ajunioren zijn eerste geworden, de VR1 derde en onze E-junioren hebben met de vogeltjesdans de 2e prijs in ontvangst mogen nemen!

Chantal Jansen en Gordon hadden de presentatie in handen. Wat lijken Harm Jan Moesker en Tanja Wolters toch op hun. Alles is op de film gezet door Gea Moorman. Hopelijk zien de grote bazen van RTL en SBS deze film nog, want er zijn heel wat goede moves en acts voorbijgekomen. Dylon Meijering gaf zelfs nog een prive-optreden weg.

En toen was het afgelopen, naar bed stond er op het programma. Dat is voor de meeste mensen niet gelukt. Om half 4 liepen de laatsten over de gang en om half 5 stonden de eerste E-junioren alweer een balletje te trappen. Ineens een gegalm over het veld…JIJ KRIJGT DIE LACH NIET VAN MIJN GEZICHT!  De- jee van den Berg dacht dat het al minstens 9.00uur was.

Ontbijten stond om 8.00uur op het programma. Dit hebben we iets vervroegd omdat bijna iedereen om 7.00uur al knorrende magen had.

Om 9.00uur begon het programma, lasergamen, geo-caching, boogschieten en kanovaren. De groepen werden verdeeld in jongste en oudste jeugd.

Tijdens het lasergamen werd er fanatiek geschoten. Zelfs zo fanatiek dat Henk Duursma dacht dat er met echte kogels geschoten werd, hij heeft er een achillespees blessure aan overgehouden. Tussendoor werd iedereen even weer van top tot teen bekeken op teken.

Brandan Blom kan goed boogschieten heb ik mij laten vertellen, hij schiet gewoon in de roos op het bord naast hem.

Ronnie Luiten kan goed voetballen, maar van kanovaren heeft hij geen kaas gegeten, kano vol water, dan de kano maar omdraaien en er met de buik op gaan liggen en dan alsnog weer in het water vallen.

Over kaas eten gesproken, er is heel wat gedronken en gegeten. Bijna alles is opgegaan en er is zelf nog extra kaas gehaald. In verband met de warmte werd er geadviseerd om goed te drinken, Tom Fransen nam dat heel letterlijk en is er goed ziek van geweest, maar de rest hield het netjes bij ranja, in het gehele weekend zijn er meer dan 10 flessen ranja doorgaan, tig flessen frisdrank, water en energydrank. O ja en laten we de cassis van de VR1 niet vergeten! ;)

Na alle activiteiten overdag was het tijd voor de bbq. We hebben daar altijd speciale mensen voor binnen de begeleidersgroep die goed kunnen bakken. Ronnie, Henk en Henk… een dikke pluim!

Wat is het dan toch mooi om te zien dat iedereen door elkaar zit en geniet!

Toen iedereen uitgegeten was, werd het tijd om de vossen te instrueren. De jongste jeugd had een vossenjacht op de planning staan en onze A-junioren en Vr1 waren de vossen die gezocht moesten worden. Nogmaals hartelijk dank dat jullie je wilden verkleden en ons hebben geholpen.

Ze moesten op zoek naar een zandhaas, gitarist,, tuinman, minnie mouse, pippi en een zwerver. Volgens Lars Bosklopper was dit toch echt geen zwerver maar een alcoholist. Ook stonden er 2 K3 meiden in Westdorp verstopt, een visser, tandarts, politievrouw….. noem maar op.

Sommige E en D pupillen hadden moeite om de route vol te houden, maar wat wil je ook na een nacht geen slaap en een dag vol met activiteiten.

Na de vossenjacht was de oudste jeugd aan de beurt, Janet ter Veen en haar spoken hadden een geweldige spooktocht in elkaar gezet. Klaas Anne Postmus moest een groep begeleiden, maar rende met de kettingzaag er zelf als hardste vandoor.

Alle groepen werden met auto’s naar het bos gebracht en weer gehaald. Max Verstappen krijgt vanaf nu concurrentie van Gea Moorman, haar opel was net een vliegtuig. Helga, Tina en Ramona hadden moeite met hun kleine dinky-toys om haar bij te houden.

De D junioren mochten kiezen of ze mee wilden doen aan de spooktocht, een deel was zo moe dat ze direct naar bed gingen, maar er was ook een deel die de spooktocht toch graag wilden lopen. Nouja lopen, ze vroegen of er ook een pauze was en hebben meer gezeten in het bos dan gelopen.

Rond een uur of 02.00 ’s nachts was iedereen weer terug, nog een afsluitende borrel op de leuke dag en lekker slapen. Het was deze nacht heel wat rustiger dan de vorige! Kevin, Henk D en Mike hadden maar bedacht om niet meer te gaan slapen, Mike en Kevin vonden ’s morgens dan ook dat iedereen er wel weer uit mocht. Wat maken trommels een lawaai op de vroege morgen!!!!!!

En toen was het alweer zondag. Vroeg ontbijten met z’n allen en daarna de tassen inpakken. De A junioren waren deze dag teamcaptains voor de 8 kamp en moesten hun eigen team formuleren door van elk team een naam uit een bakje te halen. Iedereen deed fanatiek mee, een deel van de begeleiding stond bij de spellen en de rest was druk bezig om de accommodatie netjes achter te laten.

Rond 12.30uur ging de bbq weer aan voor een broodje frikandel of hamburger. Iedereen had bere-trek en daarom werden de laatste schalen die over waren van de zaterdag ook nog maar op de bbq gegooid. Tegen 14.30uur kwamen de bussen van Blauw ons weer ophalen en waren we tegen 15.00uur bij de kantine. Moe maar voldaan!!!

Rest mij nog iedereen te bedanken die dit super weekend mogelijk heeft gemaakt!

Oja, en ik wil jullie sommige wist-u-datjes niet onthouden:


Wist-u-dat:

-       Henk Duursma geobsedeerd is door blauwe adidas slippers

-       Manuel Lageman geen besef heeft van tijd en dag

-       Kevin Helder een soort van Hans Kazan is, die kan flessen laten verdwijnen in een klein tasje, waarvoor de ander een bierkrat nodig is

-       We allemaal de mop over pinguins niet meer kunnen horen

-       We het liedje van John de Bever niet meer kunnen horen

-       Neehoofd foutloos was tijdens de playbackshow

-       Henk Duursma een weekend lang in de stress heeft gezeten over zijn nieuwe schoonzoon

-       De jongens van D1 voor een reep chocola zonder problemen hun trainer omver gooien in de kano

-       Sommige mensen het bos niet meer in durfden door het lugubere mannetje op het bankje

-       Je voor het betere schilderwerk bij Remco Smidt moet zijn

-       Henk Wolters zomaar de bossen invalt

-       Kevin Faber thuis nog teken vindt op zijn bil en zo lenig is dat ie hem er zelf uit kan halen

-       Niels Neef zijn eigen krachten niet kent

-       Kevin Faber door zijn eigen teamgenoten tijdens het lasergamen doodgeschoten is, dat volgens een andere begeleider komt omdat hij vaak lastig is

 

Namens de organisatie van het jeugdkamp,

Ramona Hilberts