Nieuws

28 december 2016
Wat een ontknoping in ‘De Mondenhal’ in Nieuw Weerdinge tijdens de eerste ronde van het Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi! Titan, NWVV en SC Stadskanaal sloten allen af met zes punten. Titan eindigde met een doelsaldo van +2 op de tweede plaats en plaatste zich daarmee voor de kwartfinale.
Doelsaldo
De ontknoping voor NWVV en SC Stadskanaal was een stuk spannender: omdat beide ploegen een doelsaldo van +1 hadden, gaf het onderling resultaat de doorslag. NWVV werd derde. Waar dit al spannend was, was de strijd om bij de tien beste nummers drie van de eerste ronde te komen helemaal een zenuwslopende bezigheid.
Onderscheidende Kloppenburg
Zuidwolde had, net als de Nieuw-Weerdingers, zes punten en een doelsaldo van +1. Hierdoor werd het aantal gescoorde doelpunten beslissend: met 12 om 8 trok NWVV aan het langste eind. Met een plek in de kwartfinale als beloning. Achteraf werd het verschil gemaakt in de ontmoeting tussen NWVV en SC Stadskanaal. Een wedstrijd waarin doelman Kloppenburg zich meerdere keren kon onderscheiden, onder andere door een strafschop van Roy Feiken te stoppen. Aan de andere kant deden Roy Supèr en Marko Mihalj het werk: 1-2.
Kanon in de zaal
Uiteindelijk herstelde NWVV zich dus van de 1-5 in de eerste wedstrijd tegen Valthermond. Met Hidde Gosevoort als vormgever en Marko Mihalj als blikvanger legde de zwart-blauwe brigade de hele avond een gezonde dosis werklust aan de dag. Roy Supèr overdreef het af en toe, maar met vijf treffers zullen weinig ploeggenoten hem het kwalijk nemen. Ook Mihalj deed van zich spreken: ook hij scoorde vijf keer, waaronder een fraaie goal tegen SC Stadskanaal.
12-11-2016

Veerkrachtig NWVV in slotfase onderuit

Na de zure nederlaag van vorige week tegen SC Angelslo moest trainer Geert Aalderink zijn spelers weer op scherp zetten voor de belangrijke wedstrijden tegen concurrent SVV ’56. De Nieuw-Weerdingers kwamen goed terug na een 1-4 achterstand, maar uiteindelijk deed een oponthoud van tien minuten hen de das om en werd er met 4-6 verloren. 

Defensieve fouten
De middag kon voor NWVV niet slechter beginnen. Na twee defensieve fouten stond men na een kwartier al met 0-2 achter en liepen zij achter de feiten aan. Twee minuten later zorgde Roy Supèr echter alweer voor de aansluitingstreffer, na een goede actie over rechts van Marko Mihalj. Vlak voor rust wisten de gasten wederom te scoren en zo werd de ruststand op 1-3 bepaald. 

Nóg aanvallender
Na de thee ging de thuisploeg uiteraard op zoek naar een nieuwe aansluitingstreffer, echter viel het doelpunt aan de andere kant: 1-4. Dit leek de nekslag te zijn voor NWVV, maar niets bleek minder waar. Er werd nóg aanvallender gespeeld en het was Christiaan Klompmakers die de stand op 2-4 zette. Een minuut later stond het ook al 3-4 via Mihalj, die een voorzet van Supèr in kon koppen.  

Tien minuten stil
Dit doelpunt gaf de mannen van Aalderink vleugels en dit resulteerde na zeventig minuten in de 4-4 door Roy Supèr. NWVV ging nu vol voor de overwinning, totdat de scheidsrechter roet in het eten gooide. Na een opstootje werd het spel tien minuten stilgelegd en daarna was het gedaan met de thuisploeg. In de slotfase moesten zij nog twee tegentreffers incasseren.

Opgeheven hoofd
Zo werd er een dure nederlaag geleden, maar kon NWVV met opgeheven hoofd het veld verlaten na de sterke comeback. Volgende week spelen zij het inhaalduel tegen NKVV, die een paar weken terug gestaakt werd. In Dalerpeel moet nog dertig minuten gespeeld worden, met een voorsprong van 0-4.

10-09-2016

PUNT ÉN WEDSTRIJDBAL VOOR MIHALJ NA KWARTET GOALS

Halverwege de wedstrijd tussen NWVV en DKB zullen niet veel mensen nog iets hebben gegeven voor de kansen van de Nieuw-Weerdingers. De thuisploeg keek namelijk tegen een vrij kansloze 1-3 achterstand aan. Maar de mannen van Geert Aalderink toonden veerkracht en hielden, na een 4-4 (!) gelijkspel, uiteindelijk een punt over aan hun tweede competitiewedstrijd. Grote man was aanvaller Marko Mihalj, die alle doelpunten voor de thuisploeg scoorde: “In de jeugd heb ik wel eens zo vaak gescoord in één wedstrijd, maar bij de senioren is het nieuw voor me!”

Eindstation

Maar volgens Mihalj went het snel en is het een mooie stap in de richting van zijn doelstelling: “Vorig seizoen scoorde ik 18 doelpunten en dat wil ik in ieder geval verbeteren. Het liefst zou ik richting 25 treffers gaan. Met deze vier heb ik een mooie start gemaakt!” Overigens weet Mihalj donders goed dat hij dan wel de maker van de goals is, maar dat zijn teamgenoten onmisbaar zijn: “Roy Supèr speelde een belangrijke rol tegen DKB. Hij bereidde twee treffers voor en bij een andere dwong hij door goed doorjagen een fout af, waar ik van kon profiteren.”

Bevrijdende kopbal

Supèr was ook aangever bij de bevrijdende vierde treffer van Mihalj: “Dat was diep in blessuretijd. Echt een geweldige voorzet van Roy, die ik in de kruising kon koppen!” Volgens de clubtopscorer was deze treffer zijn mooiste van de middag. Maar ook de belangrijkste, want na een 1-3 en 2-4 achterstand kon NWVV toch haar eerste punt van dit seizoen bijschrijven: “Dat moet ook, want we willen laten zien dat we gegroeid zijn als team.”

Wedstrijdbal

Dat moet volgens Mihalj uiteindelijk resulteren in een plaats bij de eerste vijf van de competitie: “We willen inderdaad meedoen in de top, dus dan is het zaak om in het begin van het seizoen niet teveel schade op te lopen. Iedereen is gewoon heel blij met het eerste punt. Ook onze voorzitter, want van hem kreeg ik de wedstrijdbal van vandaag mee naar huis. Geweldig toch?!”

28 mei 2016:

Na een lastig seizoen wist NWVV zich veroordeeld tot het spelen van nacompetitie tegen Holwierde. Inzet van het tweeluik was een plaats in de vierde klasse van het zaterdagvoetbal. Na een 1-3 nederlaag in de eerste wedstrijd stonden de Nieuw-Weerdingers voor een enorme opgave. De mannen van Geert Aalderink toonden echter aan over de juiste mentaliteit te beschikken en wonnen met 1-3 in de reguliere speeltijd. In de verlenging werd Roy Supèr de held van NWVV door de beslissende 1-4 tegen de touwen te jagen.

Tegen de muur
Daarmee blijft NWVV dus behouden voor de vierde klasse: iets waar men na de negentig minuten in Nieuw-Weerdinge niet op had gerekend. De opdracht in de tweede wedstrijd was duidelijk. Om de ruime winst af te dwingen ging NWVV fel van start. Dit resulteerde al na twee minuten in een grote kans. Een kopbal van Marko Mihalj werd door een verdediger van Holwierde op de lijn gekeerd. Ondanks dat de blauw-zwarten hun tegenstander met de rug tegen de muur zetten, duurde het tot meer dan een half uur spelen voordat de score werd geopend. Marko Mihalj werd bediend door Raymond Aardema, waarna de aanvaller zijn directe tegenstander uitspeelde en via de kluts de 0-1 maakte.

Hand van Aalderink
Kort na rust kreeg NWVV een fikse tegenvaller te verwerken toen een voorzet van een speler van Holwierde gelukkigerwijs achter doelman Remon Poede belandde. De gelijkmaker kwam het spel van NWVV niet ten goede: steeds vaker werd de lange bal gehanteerd. Dit was voor trainer Geert Aalderink het moment om in te grijpen. Met het inbrengen van Christian Klompmakers en Peter van Elten hoopte de ervaren oefenmeester het verschil te maken. Men hoefde niet lang te wachten op het effect.

Verlenging afgedwongen
De twee invallers stonden koud in het veld of Mark Kok kopte een corner in de richting van Klompmakers. Deze verlengde de bal tot bij clubtopscorer Mihalj. Met een verwoestende knal bracht deze zijn ploeg een stapje dichter bij handhaving: 1-2. Een paar minuten na de tweede treffer liet de 17-jarige Van Elten ook van zich horen. De invaller liet een strakke voorzet los op Christian Klompmakers, die alleen maar tegen de bal aan hoefde te lopen. De 1-3 en een verlenging was daarmee een feit. Toch probeerde NWVV het tweeluik al in de reguliere speeltijd te beslissen. Roy Supèr kreeg hiertoe de mogelijkheid, maar de aanvaller miste.

Beloning voor teamprestatie
De verlenging werd een ware slijtageslag voor beide partijen, waarbij NWVV in conditioneel opzicht de betere papieren had. Een aantal spelers van Holwierde kreeg met krampverschijnselen te maken, terwijl de bezoekers wel op de been bleven. De Nieuw-Weerdingers waren dan ook de betere ploeg en zagen dit beloond worden. Mark Kok legde de bal met het hoofd terug op Roy Supèr, die de bal in de kruising schoot: 1-4. In het restant van de verlenging had NWVV de marge nog kunnen vergroten, maar de gecreëerde kansen werden niet benut. Al met al een fantastische comeback, met als beloning een nieuw seizoen in de vierde klasse.

En niet te vergeten NWVV2 promoveert na een geweldig seizoen naar de 5e klasse(reserve)! na 2e te zijn geworden in de competitie! Heren van harte!